top of page

Verzenden & retourneren

Verzenden

Indien u bestelde product op voorraad is en voor 13:00 uur besteld, wordt deze bestelling dezelfde werkdag nog verzonden.

Heeft u een product besteld die voor u gemaakt wordt dan vind u de actuele levertijd van dat product in de productomschrijving.

verzendkosten

Onze verzendkosten zijn misschien wat hoger dan dat jullie bij andere webwinkels zien. Dit komt doordat wij alleen pakketten verzenden die aangetekend zijn en een verzekering naar waarde van het product erop hebben.

Ik leg jullie graag uit waarom we alleen deze optie standaard aanbieden.

Alle producten die je op mijn website vindt worden met heel veel liefde door mijzelf met de hand gemaakt. 

Maar helaas weten wij ook allemaal dat de post ( en dat maakt helemaal niet uit met welk post bedrijf wij verzenden) zijn werk niet altijd met evenveel liefde en verantwoordelijkheid aflevert. Er raakt dan ook met regelmaat een pakket kwijt of beschadigd. Wanneer deze zending dan niet verzekerd is moet ik al bedrijf opkomen voor al deze kosten en voor de klant een nieuw product regelen. De post neemt hierin geen enkele verantwoordelijkheid, dit koste mij kleine ondernemer veel geld maar vooral ook veel tijd om de producten opnieuw te maken. Vandaar dat je op dit moment geen keuze meer hebt en standaard verstuurd met verzekering, deze verzekering op de verzendkosten delen wij samen jullie als klant een deel en ik als ondernemer.

Ik hoop hiermee dat de post voorzichtiger is met jullie bestelling en ze zorgvuldig afleveren en mocht dit niet gebeuren dat de post hiervoor aansprakelijk is en niet ik die hier ook niks aan kan doen.

vind je de verzendkosten echt heel hoog en wil jij een goedkopere optie voor verzending, neem dan via de mail contact met mij op. Maar weet dan wel dat ik niet meer aansprakelijk ben voor eventuele schade of verlies maar dat dit een risico is die u als klant neemt omdat u kiest voor een verzendoptie die ik niet standaard aanbied.

Schade of niet geleverd

Omdat alle pakketten standaard aangetekend en verzekerd verzonden worden zit er een verzekering op uw levering. Het is dan ook echt van belang dat u zo snel mogelijk contact met ons opneemt. Ik kan als ondernemer binnen 7 dagen een schade melden, na deze 7 dagen is deze verzekering verlopen en kan er niks meer gedaan worden. Controleer daarom u zending echt direct na ontvangst.

‘heeft u schade aan uw zending dan vraagt de post van het volgende foto’s ter bewijs;

- een foto van de schade aan het product

- een foto van het product in zijn geheel

- een foto van de buitenkant van het pakket ( eventueel schade aan de doos)

- een foto van het verzendlabel op de doos

- een foto van het pakket geopend 

- een foto van het opvulmateriaal

bij het niet leveren van uw pakket neem dan ook zo snel mogelijk contact met ons op.

Retourneren

Heeft u een bestelling ontvangen maar wilt deze graag ruilen of retourneren, dat mag binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling. Het product ontvangen graag in originele staat retour, dit houd in dat het product alleen gepast mag zijn en in goede staat verkeerd. In de originele verpakken en het prijskaartje moet aangehecht zijn. Gewassen en gedragen producten nemen wij niet terug.

Gepersonaliseerde producten nemen wij niet retour, onder gepersonaliseerde producten verstaan wij:  Accessoires gepersonaliseerd met naam, turnkleding speciaal op maat gemaakt, eigen ontwerpen en turnpakjes uit de collectie Unique (een bestaand ontwerp in een andere kleur) en club/wedstrijdpakjes.

Wanneer u een bestelling retour gaat sturen ontvangen wij graag een ingevulde herroepingsformulier, deze kunt u uitprinten, invullen en in de retourzending mee versturen. Wanneer u dit niet mee stuurt is het voor ons lastig te zien van wie deze zending retour is gekomen. De retourkosten zijn voor jezelf.

 

Wij adviseren de retourzending met track & trace te versturen, op deze manier kunt u altijd bewijzen dat u iets retour hebt gestuurd mocht dit kwijtraken bij de post. Doe je dit niet en komt het pakketje niet aan bij ons, dan kunnen wij de retourzending, hoe vervelend ook helaas niet afhandelen.

U mag het pakketje terug sturen naar het volgende adres:

 

Glitterpakjes

Klokbeker 53

5384 DP Heesch

Nederland

 

Vervolgens zullen wij het aankoopbedrag exclusief de eventuele verzendkosten binnen 14 dagen na ontvangst van u retour terugstorten op u rekening.

 

bottom of page